søndag den 19. april 2009

Sakura festival 09


Kirsebærblomsterne var sprunget ud, da der for andet år blev afholdt Sakura Festival på Langelinie. Den 18. og 19. april 2009 tilbød den Japanske festival blandt andet te-ceremoni, japansk sværd-dans, origami, japansk mad og forskellige kampsportsgrene. Så selvfølgelig skulle KAK også give deres bidrag. Torben, Lars, Caroline, Anders, Jacob og børneholdet var mødt op for at give tilskuerne en lille smagsprøve på Aikido.

mandag den 13. april 2009

Kayla Feder i KAK

Den 4-5 april var Kayla Feder (6. dan) i København og underviste for første gang i Skandinavien. det var et lille men godt seminar, hvor deltagerne bl.a. fik lov at lave mange bløde faldteknikker og randori træning.
Kayla Feder har trænet aikido siden hun var 9 år gammel og haft sin egen dojo i Berkely, Californien i små 30 år. Hun er en stor inspiration og vi kan se frem til at se hende igen i KAK evt i 2010.

Tak til alle KAK medlemmer der deltog og hjælp til på lejren!

Aikido lejr ved det Døde Hav


I slutningen af marts i år, var jeg på en lejr ved det Døde Hav; "Dead Sea Aikido Retreat" med Miles Kessler. Det var anden gang at han afholder denne lejr ved Merzoge Dragot som er et platue der ligger 300 m over det Døde Hav, så der er en fantastisk udsigt fra lejren.
Træningen foregår i et beduin-telt og våbentræning udenfor med, som i an se på billedet, en fantastisk udsigt!
Vi var en lille gruppe på 13 deltagere, hvor jeg var den eneste der kom udenfor Israel.
Undervisningen bestod primært af at træne "free movement" fri bevægelse, at man ikke bliver for fastlåst i kun at tænke teknikker men at man følger sin uke og det type angreb der kommer og bevæger sig frit omkring sit center.
Det var utrolig udfordrende og jeg lærte en masse og har stadig meget at lærer. På seminaret indgik der også morgen meditation til solopgangen over dødehavet, hviket også var en god oplevelse at sidde helt stille og langsomt mærke at solen varmer ens ansigt op!
Jeg kan varmt anbefale en tilsvarende seminar med Miles kesler som afholdes i december i Israel.
Morgen våbentræning med Miles dojo i Tel Aviv.